Skip to main content

Onmisbare apps voor festivalgangers 

 

De zomer is het seizoen van de lange zomerdagen, overheerlijke temperaturen maar vooral festivals! En goed nieuws, het festivalseizoen is dan ook officieel gestart. Of je nu een jaarlijkse festivalganger bent of het dit jaar je eerste festivalervaring wordt, een goede voorbereiding is voor iedereen belangrijk. Festivals brengen ook enkele uitdagingen met zich mee; verdwalen, je vrienden kwijtraken of een lege batterij. Om je festivalervaring vlot te laten verlopen, zetten we enkele handige tips en tricks op een rij. 

 

Welke apps zijn nu echt onmisbaar voor een festivalganger? 

Veel grote festivals hebben een eigen app waarin je veel (up-to-date) informatie kan terugvinden. Deze bieden vaak de line-up en timetable aan, de plattegrond van het festival en up-to-date info over het festival. Hierop zal je zien wanneer er iets wijzigt in het programma of wanneer ander nieuws bekend wordt gemaakt. 

 

Deel je locatie met je vrienden of familie 

Ben je je vrienden geregeld kwijt? Dan is het handig om je locatie met je vrienden te delen. Je locatie delen kan via verschillende apps: Whatsapp, Glimpse of Life360. Maar je hoeft niet perse een externe app te downloaden om je locatie te kunnen delen. Je kan ook de apps gebruiken die standaard op je toestel staan. Voor Iphone is dit “Zoek mijn” en voor Android “Zoek mijn vrienden”. Om de locatie van je vrienden te zien, moet je wel eerst je vrienden toevoegen aan je app. Dat doe je best voor het festival zodat je hen meteen terugvindt wanneer je het nodig hebt. 

 

Last-minutes tickets kopen en verkopen met Ticketswap 

Kwam er last-minute iets tussen en kan je niet meer naar het festival gaan? Of omgekeerd, is er onverwacht een plaatsje vrijgekomen in je agenda en wil je dat opvullen met een festival? Dan is Ticketswap de place to be! Ticketswap is een platform waarop je tickets kan kopen en verkopen. De app is veilig en wordt voortdurend gecontroleerd op fraude. 

 

Mis geen enkel romantisch moment met Virtual Zippo lighter 

Er gaat niets boven het moment dat de je favoriete band een rustig nummer speelt en het hele publiek zijn zaklamp of aansteker aansteekt. Hel felle licht van de zaklamp kan het gezelligheidseffect wel wat verkleinen maar een aansteker is dan ook niet helemaal veilig. Dan is de app Virtual Lighter een ideale oplossing. Met de app heb je altijd een aansteker op zak en geniet je veilig mee van alle gezellige momenten. 

Virtual zippo lighterVirtual zippo lighter

 

 

Maximaliseer je festivalervaring met Appic 

Met behulp van de Appic-app maximaliseer je je festivalervaring. De app biedt alles wat je nodig hebt aan in één app. Appic biedt je informatie over de line-up, het festivalterrein en andere festiviteiten. Daarnaast krijg je als gebruiker de mogelijkheid om zelf je schema te maken zodat je geen enkele artiest mist. Verder focust de app zich ook op het sociale aspect. Het is erg handig om nieuwe mensen te leren kennen en in contact te blijven met je vrienden. Zo zie je bij favorieten naar welk festival je vrienden gaan. Daarbovenop maak je nog eens kans om tickets en dergelijke te winnen. Super handig dus! 

 

Last but not least: enkele festival tips 

Blijf in contact met je vrienden 

Niets is zo vervelend als je vrienden kwijtraken. Spreek een herkenningspunt af indien dit gebeurt. Gelukkig ben je met de GSM-abonnementen van yoin altijd en overal verbonden. En kan je dankzij het Proximus-netwerk steeds rekenen op goed bereik. Al kunnen de GSM-masten op een festival al eens overbevolkt geraken. 

 

Voorbereiding is het halve werk 

De festivaltickets zijn vaak in een mum van tijd uitverkocht. Het is dus heel belangrijk om als eerste bij de ticketverkoop te zijn. Tip: volg de festivals op sociale media. Zo hebben bijvoorbeeld Pukkelpop, Rock Werchter, Maanrock en Couleur Café een eigen Instagrampagina waarop ze info delen. Zij zullen posten wanneer de ticketverkoop start waardoor je steeds op de eerste rij zal staan en zekerder bent van een ticket. 

 

Geniet! 

Een festival is één en al plezier! Geniet van de goede muziek, het lekker eten en het leuke gezelschap. 

P.S.: Vergeet je powerbank, oordoppen en zonnecrème niet!