Skip to main content

Ik ga op reis en neem mee: vijf onmisbare vakantie apps

 

Lange dagen, warme nachten, zon op ons gezicht... Dat betekent maar één ding, het is zomer! En wie zomer zegt, zegt vakantie. Plan je een weekje Frankrijk, een doorreis in Amerika of blijf je gewoon lekker thuis? Deze onmisbare vakantie apps maken je zomer een pak aangenamer. Trek erop uit, download deze toppers en vertrek zonder zorgen op vakantie.

 

Tripadvisor als persoonlijke gids

Tripadvisor is een onmisbare vakantie app. Het is als het ware een gids die je naar de beste hotels, restaurants en bezienswaardigheden gidst. Dankzij de miljoenen gebruikers en minstens evenveel recensies plan jij je trip in enkele minuten. De app is enorm betrouwbaar aangezien de recensies door medereizigers geschreven worden. De gebruikers delen wereldwijd reviews, foto's en tips met elkaar. Zoek je een lekker restaurant, een leuke bezienswaardigheid of een verborgen strand in Thailand? Dankzij Tripadvisor vind je deze in een mum van tijd. Een leuke activiteit via Tripadvisor gevonden? Dan kan je die vaak ook gewoon via de app boeken. Tripadvisor is ideaal tijdens het plannen van je reis, maar ook op locatie is de app zeker aan te raden.  

 

Tripadvisor-appstoreTripadvisor - google play

 

Google Maps, de onmisbare navigator

Geen enkele lijst met vakantie apps is compleet zonder Google Maps. Of je nu met de auto, te voet of het openbaar vervoer reist, Google Maps is op ieder moment onmisbaar. De app reist gedurende de hele vakantie met je mee. Het weet namelijk exact waar je je op de kaart bevindt. Ben je tijdens je citytrip in Valencia een verkeerde straat in gelopen? Niet erg! Open Google Maps, geef in de app je eindpunt aan en Google Maps zorgt ervoor dat je veilig en wel op je locatie geraakt. Verder kan je ook plaatsen als favoriet instellen en plaatsen opslaan om in de toekomst eventueel nog eens te bezoeken. Maar naast navigeren heeft Google Maps heel wat andere functies. Je kan via de kaart heel gemakkelijk op zoek naar het dichtsbijzijnde restaurant, tankstation, park, winkel, hotel en zoveel meer. Een echte must have die de moeite waard is om mee op vakantie te nemen dus! 

 

Google maps- app storeGoogle maps - google play

 

Vind en reserveer restaurants met The Fork

Eén van de moeilijkse dingen op vakantie is het vinden van een goed restaurant. En net daarom is The Fork een onmisbare vakantie app. De app helpt je niet alleen de beste restaurants in je buurt te vinden, je kan ook meteen een tafel reserveren. En wat als ik je zeg dat je daarbovenop nog korting van 30 tot 50% kan scoren die meteen wordt toegepast op je rekening? Het handige aan de app is dat het heel wat filters aanbiedt. Net daarom is de app voor iedereen geschikt. Heb je zin in de Italiaanse keuken of toch liever een lekkere burger? Daarnaast kies je ook zelf de prijscategorie van de getoonde restaurants. Het enige 'nadeel' is dat de app enkel beschikbaar is in Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Zwitserland, Portugal en Zweden.

 

the fork -app storethe fork - google play

 

 

Documenteer je reis met Polarsteps

Ga je op (wereld)reis en hou je je thuisfront graag op de hoogte? Dan is Polarsteps een echte must have! De app houdt als het ware een digitaal fotodagboek van je reis bij en deelt die met je volgers. Polarsteps volgt je route automatisch op de kaart en maakt een dagboek van al je steps. Bij elke step kan je foto's delen en een tekst schrijven om het thuisfront up-to-date te houden. Het leuke aan de app is dat Polarsteps ook offline werkt. Ben je in een heel afgelegen gebied en wil je deze stap graag vastleggen? Ook dat kan!

 

Polarsteps is niet alleen voor je volgers heel fijn, maar ook voor jezelf. Val je na je reis in een zwart gat? Scrol eens terug door je dagboek en geniet van de mooie herinneringen die je gemaakt hebt. 

 

Polarsteps - app storePolarsteps - google play

 

Nooit meer zoeken met Fixy - Vind mijn auto

Na een zalig dagje strand is het tijd om naar huis te gaan. Maar oh nee.. Waar heb ik mijn auto geparkeerd? Dankzij 'Fixy- vind mijn Auto' hoef je die vraag nooit meer te stellen. Via de app vind je je auto in enkele minuten weer. De app legt de exacte locatie van je voertuig vast en kan dus ook naar datzelfde punt opnieuw navigeren. Een zomer zonder (parkeer)stress? Download Fixy- vind mijn auto. 

 

Vind mijn auto - app storevind mijn auto -google play

 

Houd je uitgaven bij met Tricount

Na de vakantie is het tijd om de kosten te berekenen. Maar wie heeft het restaurant betaald en wie de treintickets? Geen zorgen, met Tricount houd je al je uitgaven zeer gemakkelijk bij. Hoe werkt het? Maak een nieuwe Tricount aan en geef die bijvoorbeeld de naam 'Vakantie Italië 2024'. De beheerder/maker van de groep deelt de link met alle reisgenoten. Indien zij op de link klikken, worden ze aan de Tricount toegevoegd. Van zodra iedereen lid is, kunnen alle uitgaven ingegeven worden. Het leuke aan de app is dat je je kosten ook kan verdelen. Ben je gaan kajakken met de helft van de groep? Dan moeten uiteraard ook enkel deze personen hiervoor mee-betalen. Geef je activiteit in, vink de personen aan die mee betalen en Tricount berekent alles automatisch. 

Een voordeel aan Tricount is dat de app meerdere valuta's aanbiedt. Dit is natuurlijk enorm handig bij internationale reizen. 

 

Tricount - app storeTricount - google play

Met deze vakantie apps wordt je reis gegarandeerd een succes! Heb je toch nood aan wat vakantietips? Of ga je binnenkort op roadtripvakantie? Vergeet tijdens het plannen van je reis zeker geen GSM-abonnement bij yoin af te sluiten. Met yoin blijf je altijd en overal verbonden via het Proximus-netwerk.

Is je reis nog niet geboekt? Check zeker onze promoties op yoin the club! Zo krijg je maar liefst 5% korting bij Corendon, 4% bij Eliza Was Here en heel wat korting op overnachtingen. Veel plezier op vakantie! 😎 

yoin the club