Skip to main content

Parkeer eenvoudig via onze parkeerapps 

 

De schoolvakantie is gedaan en dan kan parkeren in drukke steden een echte nachtmerrie zijn. Minutenlang naar een parkeerplaats zoeken, er uiteindelijk één vinden en dan nog op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Nog even snel uitrekenen hoeveel geld je in de parkeermeter moet steken en je wekker zetten om de parkeersessie te verlengen. Tegenwoordig kan het veel gemakkelijker! Er bestaan ondertussen tal van parkeerapps die je het een stuk gemakkelijker maken. 

 

Wat zijn de voordelen van een parkeerapp? 

Het grootste voordeel aan betalen via een parkeerapp is dat je het uur niet in de gaten moet houden. Je hoeft dus niet meer naar de parkeermeter te sprinten om extra munten in de parkeermeter te steken. Je hebt deze namelijk altijd bij de hand op je smartphone. Daarnaast betaal je via de parkeerapp nooit te veel. Je betaalt namelijk alleen voor de tijd dat je effectief geparkeerd staat en hoeft dus niet meer in te schatten hoelang je ergens geparkeerd zal staan. 

 

Waar moet je op letten bij het gebruik van een parkeerapp? 

We raden het gebruik van een parkeerapp zeker aan. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Let allereerst op de parkeerzone die je ingeeft. Heb je de foute parkeerzone ingegeven, dan riskeer je een boete. Zelfs al heb je netjes betaald. Vergeet je parkeersessie niet stop te zetten als je je opnieuw aan je auto bevindt. Wanneer je de parkeersessie niet stopt, blijf je voor je plek betalen ook al sta je er niet meer geparkeerd. Leuk voor de app, minder leuk voor jou! De eerste keer dat je gebruik maakt van een parkeerapp zal je ook je nummerplaat moeten ingeven. Dubbelcheck deze dus zeker ook alvorens je start met parkeren. Wanneer je deze één keer hebt ingevoerd, gaat dat in het vervolg automatisch. 

 

Welke parkeerapps kan je gebruiken? 

Parkmobile 

Parkmobile is een zeer gekende parkeerapp en biedt haar gebruikers heel wat voordelen aan. Je kan de app in verschillende gemeentes en steden gebruiken. Via Parkmobile start en stop je je parkeersessie heel eenvoudig. Met andere woorden betaal je dus enkel voor de tijd dat je effectief geparkeerd staat. De app biedt naast parkeerplaatsen op straat ook parkeerplaatsen in garages aan. 

 

De gratis app stuurt je ook parkeerherinneringen om boetes te voorkomen. Zo stuurt Parkmobile je een bericht wanneer je parkeersessie bijna eindigt. Daarbovenop heeft het een zeer aangename interface en is dus voor iedereen toegankelijk. Om gebruik te kunnen maken van de app, moet je wel een account aanmaken. 

parkmobile parkeerappparkmobile parkeerapp

 

 

 

Parkeer eenvoudig met Seety 

Seety helpt je om goedkope parkeerplekken te vinden in de stad. Dat doet de gratis parkeerapp door tarieven, gratis parkeerplekken en informatie te combineren zodat de gebruikers van de beste parkeerplekken voorzien worden. Het unieke aan de app is dat het door klantenbeoordelingen steeds bijgewerkt wordt. De gebruikers kunnen dus steeds rekenen op een up-to-date versie van de app. 

 

Via de interactieve kaart kan je elke parking in detail bekijken. Ga je met de auto naar de luchthaven en parkeer je je daar? Dan zie je meteen welke parking, hoeveel plaatsen die parking heeft, de hoogte van de parking en de prijs per dag. Je kan bij sommige parkings soms zelf vooraf een plaatsje reserveren. Via Seety start, stop en verleng je eenvoudig je parkeersessie van op een afstand. 

 

Seety is ook ideaal voor bedrijven. De parkeerapp stuurt je één maandelijkse factuur van al je werknemers. Zo hoef je dus niet al je parkeerbonnen bij te houden. Daarnaast hou jij als werkgever ook de volledige controle. Je kiest voor elke parkeersessie of het voor persoonlijk gebruik of werk gerelateerd is en kan daarnaast limieten instellen voor iedere weknemer. 

 

seety parkeerappseety parkeerapp

 

 

4411 

4411 is meer dan alleen een parkeerapp. Via de 4411-app betaal je naast je parkingticket ook je bus-, tram- en treinticket. Verder kan je via de app ook je laadbeurt van je elektrische wagen betalen. Heb je nood aan enkele laadpaal apps? Lees deze dan in onze blog. 

 

De parkeerapp is enorm gemakkelijk in gebruik. Je ontvangt een melding wanneer je sessie er bijna op zit en de app stuurt je herinneringen over je actieve parkeersessie. Ook de betaling verloopt vlekkeloos. Aan jou de keuze op welke manier je je parkeersessie betaalt. Betaal je met je kredietkaart of verkies je via een sms’je op je GSM? Op de laatste manier stuur je een sms naar het nummer 4411 en gaat het bedrag automatisch van je maandelijkse factuur. Door de mogelijkheid om via sms te betalen, onderscheidt de app zich enorm van haar concurrerende parkeerapps. Let op, 4411 vraagt per verzonden sms €0,15 transactiekosten. Ben je niet bereid deze te betalen? Dan kan je je parkeersessie ook via de app opnemen. 

 

Ook 4411 is geschikt voor bedrijven. Het is mogelijk om meerdere profielen toe te voegen aan je account. Hierdoor kan je perfect de zakelijke kosten van de privé kosten scheiden. Om het overzicht te bewaren stuurt de app je een gedetailleerd afschrift per profiel of medewerker. Wist je dat je de 4411 app ook via de KBC-app kan gebruiken? Dan hoef je de externe app niet te downloaden om van haar diensten gebruik te kunnen maken. 

4411 parkeerapp4411 parkeerapp

 

 

Parkbee 

De parkeerapp Parkbee moedigt haar gebruikers aan om buiten de stad te parkeren. De app doet dat door private parkeerplaatsen open te stellen aan het grote publiek. Dit zijn dan bijvoorbeeld parkeergarages van bedrijven of appartementen. Je kan via Parkbee ook op voorhand je parkeerplek reserveren. Ideaal op een druk moment of tijdens een evenement. 

 

Met Parkbee kan je kiezen tussen vrij parkeren of abonnementen. Een abonnement met onbeperkt parkeren (24/7) heb je vanaf € 100 per maand. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een abonnement tijdens de werkuren. Daarmee bedoelt de app van maandag tot vrijdag gedurende 7u tot 19u. Kies je voor dit abonnement? Dan start het aan €50 per maand. Voor zakelijke gebruikers maakt Parkbee abonnementen op maat. 

 

Hang je liever niet vast aan een abonnement? Dan kan je kiezen voor parkeren per minuut. Daar betaal je, zoals de naam het zegt, enkel zolang je parkeert. Je hebt dus geen app nodig om hier gebruik van te maken. Je start je parkeersessie door de QR-code aan de ingang van de locatie te scannen. 

Parkbee parkeerappparkbee parkeerapp

 

 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze parkeerapps zodat je geen boetes moet betalen, heb je een goede internetverbinding nodig. Met de GSM-abonnementen van yoin kan je steeds genieten van sterke connectie en ben je altijd verbonden. Met behulp van deze parkeerapps geniet je van zorgeloos parkeren waar je ook bent. Veel automerken hebben een eigen parkeerapp. Via die apps kan je makkelijk terugvinden waar je geparkeerd staat en kan je overigens ook betalen.

parkeren met parkeerapps