Skip to main content

Hoe gaat mijn smartphonebatterij langer mee?

 

De smartphone wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan enkel bellen en sms’en. Hij is als het ware onze computer, rekenmachine, camera en zelfs nog veel meer dan dat. Net daardoor loopt de batterij van je trouwe vriend al snel leeg. En dat kan in verschillende situaties wel lastig zijn. Denk maar aan een meerdaags festival of een vakantie bijvoorbeeld. Je smartphone draaide deze zomer misschien overuren, en dat heeft je batterij geweten. Maar wat kan je doen om je smartphonebatterij langer mee te laten gaan? 

 

Apps op de achtergrond verbruiken batterij 

Heel wat apps op onze smartphone zoeken, ook wanneer ze niet gebruikt worden, naar nieuwigheden. Sociale mediaplatformen zoals Instagram en Facebook zijn bijvoorbeeld constant op zoek naar nieuwe berichten of stories. En verschillende apps sturen je regelmatig meldingen. Het constant vernieuwen van de apps heeft natuurlijk ook invloed op de batterij van onze smartphone. 

Daarnaast is de grote boosdoener de locatiebepaling. Je smartphone de apps op je smartphone tracken voortdurend je locatie. En dat heeft natuurlijk ook een effect op je batterij. Zet je bluetooth en locatiebepaling zoveel mogelijk uit en schakel deze enkel in indien nodig. 

 

Besteed voldoende aandacht aan je batterijpercentage 

Wat velen misschien niet weten is dat je batterijpercentage een belangrijke leidraad is voor je batterij. Het is zeker niet aangeraden om je batterij tot 100% op te laden en vervolgens ook tot 0% leeg te laten lopen. Wanneer je percentage tussen 20% en 80% blijft, zal je smartphonebatterij langer meegaan. Tegenwoordig hebben we vaak niet veel tijd en gebruiken we al snel eens een snellader. Ook dat mag, maar zeker niet altijd. 

Tijdens het snelladen warmt je batterij meer op dan tijdens het gewoon laden waardoor je batterijcapaciteit al snel zakt. 

 

Schakel overbodige meldingen uit 

Bij elke melding die je smartphone doorgeeft, licht je scherm op. En ook dat verbruikt veel. Natuurlijk is het niet nodig dat elke app je voortdurend meldingen stuurt. Deze uitschakelen is niet enkel goed voor je batterij, maar ook voor jou. Want zonder meldingen word je heel wat minder snel afgeleid. Laat dus enkel de meldingen van de apps aan staan die je echt nodig hebt. 

 

Gebruik de energiebesparingsmodus 

Veel smartphones beschikken over de energiebesparingsmodus. Deze kan je inschakelen wanneer de batterij van je toestel bijna leeg is. De energiebesparingsmodus zorgt ervoor dat je bepaalde functies of apps uitschakelt, waardoor het energieverbruik van je smartphone vermindert. Dat is dus ideaal wanneer je je smartphone niet meteen kan opladen. 

 

Bescherm je smartphonebatterij tegen extreme temperaturen 

Je hebt het vast en zeker al eens voorgehad. Je liet je smartphone voor een korte tijd in de zon liggen en op het scherm verscheen “smartphone moet afkoelen”. Dit is niet alleen heel vervelend, maar ook niet goed voor je GSM. Je batterij loopt er sneller van leeg en kan zo ook beschadigd worden. Hetzelfde geldt voor extreem koude temperaturen. Hou je smartphone dus best op kamertemperatuur. Zo functioneert die het best en blijft je batterij zijn levensduur behouden. 

 

Hou af en toe eens een cleaning 

Heb je eens wat vrije tijd? Doe dan een volledige lenteschoonmaak van je smartphone. Vaak zijn er heel wat apps die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die wel nog op je toestel staan. En ook die apps zorgen ervoor dat je batterij stilaan leegloopt. Scroll op een vrij moment eens door je smartphone en verwijder overbodige bestanden en apps. A clean phone is a clean mind!

Het is heel vervelend om op zoek te gaan naar een smartphone met een goede batterij. Gelukkig hoef je je al geen zorgen te maken over de zoektocht naar een geschikt GSM-abonnement. Want dat vind je bij yoin! En naast de scherpste prijs, bieden we ook handige tips en tricks om alles uit je smartphone te halen. Zoals bijvoorbeeld hoe je de levensduur van je smartphone kan verlengen

Of je nu veel data verbruikt, wil bellen/sms’en zonder limieten of altijd bereikbaar wilt zijn, yoin heeft voor iedereen een geschikt GSM-abonnement!

GSM-abonnement