Skip to main content

Met deze smartphonegadgets overleeft je smartphone de zomer

 

De zomer maakt het je smartphone niet altijd even gemakkelijk. Hij krijgt het soms zelfs zwaar te verduren. Het gebeurt al eens dat hij in het zwembad valt, de melding krijgt dat hij moet afkoelen of een vettige laag zonnecrème moet tegengaan. Onze trouwe reisgenoot loopt risico's in de zomer. Gelukkig zijn er tal van oplossingen en smartphonegadgets om je smartphone te beschermen tijdens de zomermaanden.     

 

Hou je smartphone koel

Misschien wel het meest voorkomende probleem tijdens de zomer: een oververhitte smartphone. Wanneer je je smartphone in de zon legt, zal er al snel "GSM moet afkoelen" op het scherm verschijnen. Met als gevolg dat je je smartphone voor een bepaalde tijd niet meer kan gebruiken. Dat is niet alleen lastig voor jou, maar ook je smartphone ervaart hier nadelen bij. Een oververhitte smartphone kan namelijk leiden tot prestatieproblemen en eventuele permanente schade. Ontdek hier hoe je de levensduur van je smartphone of batterij kan verlengen. Om oververhitting te voorkomen, hou je je smartphone dus best zo ver mogelijk van direct zonlicht. Laat je toestel bijvoorbeeld nooit in de zon achter en hou hem indien mogelijk in je broekzak of handtas.     

 

Maar je kan je smartphone ook van tal van smartphonegadgets voorzien. Denk maar aan een ventilator die je helpt het hoofd koel te houden op een warme zomerdag.  De ventilator start met draaien van zodra je deze aansluit in de oplaadpoort. Zo hoef jij niet meer met een waaier te wapperen en kan je heel gemakkelijk van afkoeling genieten. Maar ook de smartphoneparaplu helpt je je smartphone koel te houden. De paraplu houdt je smartphone uit direct zonlicht en helpt jou beter op je scherm te kijken. Deze smartphone gadget is dus een echte win-win!  

 

De laatste smartphonegadget is ontwikkeld voor gamers, maar kan ook bij uitzonderlijk warme dagen van pas komen. De mobiele telefoonkoeler koelt je smartphone en voorkomt dat deze oververhit geraakt. De telefoonkoeler klemt zich om je toestel zodat je deze zonder problemen kan gebruiken en je niet druk hoeft te maken over oververhitting.  

 

Ga met behulp van een smartphonegadget voor een zorgeloze duik

Ben jij tijdens een warme zomerdag in het water te vinden? Zalig! Maar wat doe je in tussentijd met je smartphone? Ook daarvoor bestaan er tal van hoesjes en gadgets om je toestel waterbestendig te maken. Ga je kajakken en wil je niets achterlaten? Dan ga je best voor een waterdicht smartphonezakje. Het is een zakje waarin je je smartphone kan steken, zonder je zorgen te moeten maken over de waterdichtheid. Het beschermt je smartphone niet enkel tegen water, maar ook tegen zand of vettige zonnecrème. Daarnaast bestaan er ook heel wat waterdichte hoesjes. Deze zijn echter niet aan te raden voor dagelijks gebruik omdat ze heel de smartphone beschermen en dus ook de luidspreker kunnen bedekken. Is je smartphone alsnog in het water gevallen? Lees in onze blog hoe je dit kan oplossen.  

 

Val nooit meer zonder batterij

Op vakantie draait je smartphone vaak overuren. Je navigeert je van hier naar daar, trekt een hele hoop foto's en het zorgt voor entertainment. De enige pretbederver is hier de batterij. Het is uiteraard mogelijk om een powerbank mee te sleuren, maar je kan ook een hoesje met batterij kopen. In je hoesje zit dan een batterij verwerkt waardoor je smartphone steeds over een dubbele accu beschikt.  

Ben je op vakantie vaak in de buitenlucht te vinden en toch eerder fan van de powerbank? Kies dan voor een powerbank die werkt op zonne-energie. Daarnaast kan je de powerbank ook als zaklamp gebruiken. Ideaal voor een avontuurlijke vakantie met een steeds opgeladen smartphone!  

 

Verbeter je foto’s met verschillende lenzen  

Waar trek je meer foto’s dan op vakantie? Je kan professionele foto’s nemen met je smartphone of gebruik maken van een externe lens. Je kan kiezen voor een Clipeyz waarin je over vier lenzen in één beschikt. De Clipeyz beschikt over een fisheye lens, super wide lens, zoom lens en een macro lens. Hiermee kan je je vakantiefoto’s naar een hoger niveau tillen. Verkies je eerder de tele-lens? Dit is een telescoop die je op je cameralens klikt. Deze kan je perfect gebruiken tijdens een concert of een safari, maar op eender welke vakantie is dit is een echte aanwinst. Deel je je foto’s graag meteen met je vrienden, check dan in onze blog hoe je dat doet.  

 

Trek je eigen foto’s met behulp van een statief  

Wanneer je alleen op reis gaat, is het niet altijd gemakkelijk om foto’s van jezelf te nemen. Wat dacht je van de welgekende smartphonegadget, het statief? Met behulp van het statief trek je hele mooie foto’s, maar er gaat wat voorbereidingswerk aan te pas. Het is zeer belangrijk dat je statief op een goede ondergrond staat en dat jij uiteraard helemaal op de foto staat. Met wat trial en error creëer je de mooiste foto’s. Ben je geen fan van het voorbereidingswerk? Dan is de selfiestick ook een goede optie. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je smartphone in de stick steken, de stick uitplooien en smile!  

Met behulp van deze smartphonegadgets ga je een fantastische zomer tegemoet! Je kan zonder zorgen in het water plonsen, afkoelen en mooie foto’s nemen met behulp van deze gadgets. Bekijk voor je één van deze smartphonegadgets bestelt zeker eens in onze voordeelwinkel yoin the club. Daar scoor je onder andere 4% korting bij Decathlon alsook 4% korting bij Bol.com! Ben je nog geen klant bij yoin en wil je ook winkelen in onze voordeelwinkel? Kies het GSM-abonnement dat bij je past of neem een kijkje naar ons Internet Thuis. Eens je klant bent van yoin, geniet je van onze talloze voordelen en scoor je regelmatig korting!

yoin the club