Skip to main content

Videocall met je vrienden via je smartphone

 

Urenlang met je vrienden bellen en napraten over het afgelopen weekend, zaaalig! Maar is het niet nog veel leuker als je elkaar effectief kan zien? Een videocall met je GSM is super handig! Ben je op vakantie en wil je het mooie uitzicht met je familie delen? Bel hen even op en geniet van de quality-time samen! Ontdek hier enkele apps waarmee je heel eenvoudig met elkaar kan videocallen.

 

Bel nu ook als Android-gebruiker met FaceTime 

FaceTime is dé videocall app voor Apple-gebruikers. De app staat standaard op alle Apple-apparaten en is dus ideaal om met je vrienden in contact te blijven. Maar wist je dat nu ook Android- en Windows-gebruikers kunnen deelnemen aan een FaceTime-gesprek? Apple deed een software-update en maakte het mogelijk om iedereen met elkaar te verbinden via de app. Wanneer je over iOS 15 of recenter beschikt, kan je een FaceTime-link delen met Android-gebruikers. Let op: Apple zal geen app maken voor niet-Apple gebruikers. Je kan enkel via een uitnodiging deelnemen aan het gesprek.  

 

Al spelenderwijs bellen via Discord

Met meer dan 250 miljoen gebruikers is Discord een enorm populair platform. En zeker voor communities. Het wordt vooral gebruikt door gamers, maar iedereen kan de app downloaden en gebruiken. Je kan je eigen groepsgesprek starten (maximum 10 personen) of je aansluiten bij een bestaande server. Dat laatste is een groep personen met dezelfde interesses. Denk bijvoorbeeld aan Fornite, Minecraft of League Of Legends

Naast berichten sturen, kan je tijdens de call ook je scherm delen, een livestream volgen en een videocall organiseren. Het unieke aan Discord is dat je niet alleen met je vrienden gesprekken kan aangaan. Ook onbekenden kunnen je, indien je daar toestemming voor geeft, benaderen.

Discord is te gebruiken via internet of via de gratis app. Om gebruik te kunnen maken van Discord, moet je verplicht een account aanmaken.

 

discord app storediscord google play

 

 

Videocall via het bekende Messenger 

Je gebruikt Messenger waarschijnlijk vaak om een berichtje te sturen, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk kan videocallen via Messenger? Sterker nog, je kan tot maximum 50 personen deelnemen aan hetzelfde gesprek. Het enige nadeel is misschien dat het gelinkt is aan je Facebook-account. Dus wil je deelnemen aan een videocall via Messenger? Dan ben je genoodzaakt om eerst een Facebook-account aan te maken. 

 

messenger app storemessenger google play

 

Niet enkel zakelijke videocalls met Microsoft Teams 

Als je aan Microsoft Teams denkt, denk je misschien meteen aan de dagelijkse call met je collega’s. Microsoft Teams wordt inderdaad vooral gebruikt in de bedrijfscontext. Ben je nog onderweg, maar staat er een heel belangrijke call op de planning? Dan kan je deelnemen aan een Teams-vergadering vanop je smartphone. Teams biedt haar gebruikers verschillende voordelen aan. Je kan in enkele klikken je scherm delen, je gesprek opnemen of andere deelnemers dempen. Daarnaast heb je geen account nodig om deel te nemen aan een Teams-vergadering. Super handig om je onverwachte meeting van op de trein mee te volgen! 

 

app store Teamsgoogle play Teams

 

Stuur videoberichten via Marco Polo

Ga je op vakantie naar een land met een groot uurverschil? Dan is het niet altijd even handig om een videocall te plannen. Ofwel moet de ene heel lang opblijven of moet de andere heel vroeg opstaan. De app Marco Polo heeft hier een leuk alternatief voor! 

Met Marco Polo kan je videoberichten naar elkaar versturen. Het handige aan de app is dat je niet allebei op hetzelfde moment live moet zijn. Je bekijkt de video wanneer je wakker wordt en beantwoord deze wanneer je hier tijd voor hebt. 

 

marco polo app storemarco polo google play

Met deze handige apps blijf je in een mum van tijd op de hoogte van je vrienden en familie. Dankzij de GSM-abonnementen van yoin beschik je altijd over een goede verbinding tijdens je videocall. Koop een abonnement met veel data en blijf op elk moment verbonden met je familie en vrienden. Bel je liever via je computer naar je vrienden? Ontdek dan enkele handige videocall apps in onze blog.