Skip to main content

Proximus lanceert Visual Voicemail voor Android

 

Proximus lanceert de Visual Voicemail voor Android-gebruikers. Hoor je het nu even in keulen donderen? Geen paniek, wij leggen met veel plezier uit wat het is, hoe je het (de)activeert en wat de voordelen zijn van deze nieuwe functie. 

 

Wat is Visual Voicemail? 

Visual Voicemail, afgekort VVM, is een moderne manier om je voicemailberichten te beluisteren en te bewaren. Indien je Visual Voicemail activeert, hoef je niet meer naar een algemeen nummer (1990) te bellen en het keuzemenu te volgen. Via Visual Voicemail komen je voicemailberichten rechtstreeks op je smartphone terecht. Super handig dus! 

 

Maar wat is nu het verschil met een gewone voicemail? 

Bij de traditionele voicemail ben je verplicht om naar een algemeen nummer te bellen alvorens je je berichten kan beluisteren. Daarnaast moet je je door een reeks gesproken berichten navigeren om uiteindelijk tot je voicemailberichten te komen. Bij Visual Voicemail is dit dus verleden tijd. 

 

Het biedt je de mogelijkheid om een bepaald bericht te selecteren. Je hoeft dus niet meer door alle berichten te gaan. Met Visual Voicemail kan je heel eenvoudig door je berichten scrollen, pauzeren, terugspoelen en opnieuw afspelen. Als laatste biedt het je ook de mogelijkheid om voicemailberichten te delen met anderen via onder andere e-mail en Whatsapp. Visual Voicemail biedt je ook nog heel wat functies aan. Naast het terugspoelen, pauzeren en verderspoelen, kan je de verzender in één klik ook terugbellen, toevoegen aan je contacten en een bericht sturen. Bel je de ontvanger graag terug via een videocall? Ontdek dan hier enkele handige videocall apps

 

Let op: Visual Voicemail werkt enkel met een internetverbinding. Het kan je berichten dus enkel weergeven met wifi of mobiele data. Zal je hiervoor je GSM-abonnement moeten aanpassen? Zeker niet! Voor een voicemailbericht van één minuut verbruik je 0,1 MB. Met andere woorden ga je hier dus niets van merken in je GSM-abonnement. 

 

Wat zijn de voordelen van Visual Voicemail? 

Zoals eerder vermeld is het gebruik van Visual Voicemail heel gemakkelijk. 

Enkele voordelen zijn: 

  • Je verliest geen tijd met 1990 te bellen en een keuzemenu te volgen.  
  • Je ontvangt een melding bij elk nieuw voicemailbericht.  
  • Je kan contacten meteen toevoegen aan je adresboek. 
  • Je ziet meteen de afzender, tijdstip en datum van het voicemailbericht.  
  • Je schakelt, indien je dat wenst, Visual Voicemail gemakkelijk zelf weer uit. De functie staat standaard uitgeschakeld op ieder toestel. 

 

Hoe activeer ik Visual Voicemail? 

Hoe activeer je de Visual Voicemail nu op je smartphone? Ga eerst na of je de optie “Visual Voicemail” in de voicemail instellingen van je smartphone terugvindt. Zo ja, kan je volgende stappen ondernemen.

  1. Bel het nummer 1990. 
  2. Druk 3 om de mailboxinstellingen te wijzigen. 
  3. Je komt nu op het instellingenmenu van je mailbox terecht.
  4. Druk 6 om Visual Voicemail te activeren/deactiveren. 
  5. Druk 1 om je Visual Voicemail in te schakelen voor je mailbox. Visual Voicemail is nu ingeschakeld.

Nu rest er je nog één ding te doen op je toestel om gebruik te kunnen maken van Visual Voicemail. Tik op het telefoon-icoon op je smartphone en activeer Visual Voicemail door de schakelaar aan te zetten.

 

Om van Visual Voicemail te kunnen genieten, zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen. 

  • De VVM moet ingeschakeld zijn op je toestel. 
  • De VVM-optie moet ingeschakeld zijn in je voicemail. 
  • Je hebt het VVM-activeringsverzoek aanvaard vanaf je apparaat. 
  • Je hebt een actieve internetverbinding of mobiele data op je smartphone. 

 

Heb je je toch bedacht? 

Verkies je toch liever de traditionele voicemail? Dan kan je de Visual Voicemail gemakkelijk uitschakelen. 

  • Klik op het telefoon-icoon op je smartphone 
  • Ga naar Instellingen. En dan naar Voicemail. 
  • Deactiveer Visual Voicemail door dit uit te schakelen. 

Bedenk je je later toch en wil je opnieuw gebruik maken van Visual Voicemail? Dan hoef je niet meer het vorige stappenplan te ondergaan. Ga naar dezelfde instellingen en schakel de Visual Voicemail opnieuw in. 

Visual Voicemail wordt momenteel enkel aangeboden aan Android-gebruikers, met uitzondering van Samsung apparaten. De Iphone-gebruikers onder ons kunnen vanaf september/oktober van deze functie genieten. Dan komt namelijk de nieuwe software-update (iOS 18) eraan. 

Aangezien yoin gebruik maakt van het Proximus-netwerk, zijn wij heel enthousiast om deze nieuwe functie aan onze klanten aan te bieden!

visual voicemail android